• Str. Atomistilor nr. 407, Bloc Turn IFA, Lab 511, Magurele, Ilfov, 077125, Romania

Informatii pacienti

Prostata este o glanda prezenta doar la barbati, inca de la nastere, situata in jurul canalului urinar.
patient

Chirurgia fotonica laser Thulium este cea mai eficienta si sigura metoda pentru tratamentul chirurgical al maririi benigne a prostatei (cunoscuta si ca adenom de prostata sau hiperplazie benigna de prostata HBP).

In cazurile usoare si incipiente tratamentul este medicamentos.
In cazurile severe si complicate tratamentul este chirurgical.

Medicul urolog va face o evaluare a prostatei dumneavoastra si va stabili indicatia de operatie fotonica laser Thulium.

Evaluarea include: istoricul suferintei, examinare fizica, tuseu rectal, analize de sange si urina, examene imagistice, cum ar fi ecografia.

Chirurgia fotonica laser Thulium este recomandata oficial de EAU (Asociatia Europeana de Urologie) si de AUA (Asociatia Urologilor Americani).
Intrebari frecvente
Ce este marirea prostatei?

Prostata este o glanda prezenta doar la barbati, inca de la nastere, situata in jurul canalului urinar. Pe masura ce barbatul inainteaza in varsta prostata creste, stranguland uretra.

Care sunt simptomele maririi prostatei?

Simptomele sunt: urinari dificile, trezire in timpul noptii de multe ori pentru a urina, jet intrerupt, cu presiune scazuta, senzatie de golire incompleta.
Calitatea vietii este afectata. Pacientul nu se odihneste suficient. Complicatiile pot fi infectii grave, hematurie (sange in urina), calculi (pietre) la vezica urinara, insuficienta renala (rinichii numai functioneaza normal).

Care este tratamentul acestei boli?

In cazurile usoare si incipiente tratamentul este medicamentos. In cazurile severe si complicate tratamentul este chirurgical. Clasic, prostatele mici si medii se opereaza endoscopic (pe canalul urinar) prin indepartarea pe cale electrica a tesutului prostatic in exces (procedura TURP).
Prostatele mari (peste 80-100 g) sunt tratate, clasic, prin chirurgie deschisa. Acum, cele mai noi si mai sigure interventii sunt operatiile fotonice laser Thulium.

Care sunt riscurile interventiilor clasice?

Chirurgia deschisa presupune pierderi importante de sange si recuperare lenta si dificila a pacientului.
Procedura TURP reduce pierderile de sange, dar, totusi, acestea raman notabile (circa 0,5 l la fiecare pacient). Riscurile generale sunt cele comune tuturor interventiilor chirurgicale si anesteziei: cardiovasculare, respiratorii, neurologice. Riscurile si complicatiile imediate sunt rar intalnite, dar pot include: infectii, hematurie, usturimi la urinat, senzatie de urinare imediata.
Tratate corect, dispar in cateva zile/saptamani. In general, tractul urinar se va vindeca complet dupa 3 luni. Pe termen lung, este posibil ca un numar mic de pacienti sa necesite re-interventie chirurgicala.

Care sunt avantajele chirurgie fotonice laser Thulium?
Avantajele chirurgiei fotonice laser Thulium sunt:

  • Chirurgie fara sangerare
  • Recuperare foarte rapida a pacientului
  • Nu mai este nevoie de operatii deschise pentru prostatele mari
  • Singura metoda pentru pacientii cu tratament anticoagulant care nu poate fi intrerupt
Chirurgia fotonica laser Thulium este recomandata oficial?

Da. Chirurgia fotonica laser Thulium este recomandata oficial de EAU (Asociatia Europeana de Urologie) si de AUA (Asociatia Urologilor Americani).

Ce se va intampla la operatie?

In ziua interventiei veti fi dus la blocul operator. Veti fi anesteziat (total, sau, cel mai probabil, de la brau in jos). Dupa operatie veti purta sonda 24-48 ore. Veti primi un tratament specific, inclusiv calmante si antibiotice.

Care sunt riscurile posibile asociate chirurgiei fotonice laser Thulium a prostatei?

Riscurile generale, pe termen scurt, mediu si lung sunt similare cu cele ale interventiilor clasice. Dar riscul de sangerare este incomparabil mai mic decat la interventiile clasice. Recuperarea este mult mai rapida.

Care sunt beneficiile chirurgiei fotonice laser Thulium?

In zilele urmatoare operatiei veti observa cresterea presiunii jetului, urinarea va deveni mai usoara, golirea va fi completa, va veti trezi de mai putine ori noaptea; veti observa o imbunatatire generala a calitatii vietii dumneavoastra.

De ce ar trebui sa aleg chirurgia fotonica laser Thulium si nu cea clasica?
Ar trebui sa alegeti chirurgia fotonica laser Thulium daca vreti sa:

  • Beneficiati de cea mai noua tehnologie aprobata de somitatile din urologie.
  • Aveti o operatie fara sangerare, practic, fara risc de transfuzie de sange
  • Aveti cea mai rapida recuperare posibila
  • Evitati o operatie deschisa daca prostata dumneavoastra este foarte mare.

Aveti nevoie de mai multe informatii?