• Str. Atomistilor nr. 407, Bloc Turn IFA, Lab 511, Magurele, Ilfov, 077125, Romania

Context

Chirurgia fotonica este in continua expansiune in ultimii ani.

Motivul este dat de progresul tehnologic, care a permis obtinerea de puteri laser mari (peste 80-90 W), pentru vaporizare de tesuturi, incizii si excizii de mare precizie si coagulare foarte buna.

Cele mai bune dispozitive laser, cu lungimi de unda de 1940 nm, se obtin prin stimularea unui nucleu dopat cu Thulium (Tm) - un metal rar din seria lantanidelor. Un fascicul laser cu lungimea de unda de 1940 nm permite incizia foarte precisa a tesuturilor, fara necroza subiacenta, dar cu o coagulare perfecta. Ghidurile EAU (Asociatia Europeana de Urologie) includ o sectiune speciala dedicata laserelor, iar laserele Thulium ocupa un loc extrem de important.

Exista discutii la nivelul EAU si AUA (Asociatia Urologica Americana) de a inlocui standardul de aur in managementul chirurgical al maririi benigne a prostatei, reprezentat de electrorezectia TURP, cu standardul de platina al procedurilor chirurgicale fotonice.

prostata

Avantajele chirurgiei fotonice laser Thulium in tratamentul maririi benigne a prostatei sunt:

  • Spitalizare mai scurta (in medie cu 4 zile mai putin decat in cazul operatiilor clasice).
  • Recuperare foarte rapida a pacientilor.
  • Interventii chirurgicale fara sangerare, comparativ cu TURP (cand un pacient pierde in medie 0,5 l de sange) si interventiile deschise (cand pacientul pierde in medie 1,5 l de sange), eliminandu-se aproape in totalitate necesitatea transfuziilor de sange.
  • Nu mai este nevoie de operatii deschise pentru prostatele foarte mari, interventiile deschise avand riscuri mari pentru pacienti, recuperare lenta si spitalizare indelungata.

Dispozitivul laser CVINTALL Tm 120 dedicat interventiilor chirurgicale fotonice laser Thulium are cea mai buna si inovatoare tehnologie pentru generarea undei laser – Thulium fiber laser. Fasciculul laser este aproape perfect, iar sistemele optice sunt mult mai stabile comparativ cu orice alt sistem chirurgical laser.

Aveti nevoie de mai multe informatii?